Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Éveken keresztül gyűjtötte a kétszáz forintos érméket, egy betörő mindet elvitte

TÉMÁK:
#Krimi #Lopás
ugyeszseg.hu
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt egy 44 éves férfival szemben, aki Kaposvár környéki falvakban tört be házakba.

A vád szerint a többszörösen büntetett előéletű elkövető 2020 novemberében szabadult legutóbbi, szintén lopás miatt kiszabott börtönbüntetéséből – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy 2021 januárjában betörjön egyik falubelijének ingatlanába. A férfi a házba a fürdőszoba ablakán keresztül bemászva jutott be, majd onnan ellopta a sértett által az évek során összegyűjtött több mint 3.000 darab 200 forintos pénzérmét, melyek összértéke meghaladta a 600.000 forintot.

A férfi ezután 24 éves társával tört be a szomszédos faluban egy német állampolgárságú sértett házába, ahonnan csak kisebb értékű háztartási cikkeket vittek el, mivel a bűncselekmény elkövetése során megzavarták őket.

A nyomozás során az idősebbik a férfit a kaposvári rendőrök rövid időn belül őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás, míg társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.