Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Kétszáz embert károsított meg több százezer forinttal egy internetes csaló

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 9. - 10:21

Üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt emeltek vádat azzal a 26 éves kecskeméti férfival szemben, aki egy éven keresztül csapott be hiszékeny személyeket valótlan internetes hirdetéseivel.

A férfi – aki korábban már volt büntetve – pénzzavarát internetes csalásokkal akarta orvosolni, melynek elkövetésére tervszerűen készült. Különböző álneveken felhasználói profilokat hozott létre egy adok-veszek oldalon, a sértettekkel történő kapcsolattartáshoz számos hívószámot szerzett be, illetőleg az átutalások fogadásához több pénzintézetnél is bankszámlát nyitott – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A vádlott ezután olyan, sokak által keresett műszaki cikket – így játékkonzolokat, és bluetooth hangszórókat – kezdett árulni, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

A 2020 februárjától egy éven keresztül folytatott csalássorozatban a férfi 200 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 5.000 és 75.000 forint összeg közötti kárt okozott, így összesen több mint 7 millió forintra tett szert. Az esetek között olyan is előfordult, hogy az 50.000 forinttal megkárosítani szándékozott sértett véletlenül ennek a tízszeresét, 500.000 forintot utalt át a csalónak, aki a teljes összeget megtartotta.

A férfi a bűncselekményeket annak ellenére is folytatta, hogy a siófoki rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgatták őt, így a csalássorozatnak végül a letartóztatása vetett véget.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.