Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Kétségbeesett levelet írt a lakosságnak a román orvosi kamara elnöke

Fotó: Unsplash/Martha Dominguez de Gouveia (Illusztráció)
Külföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az orvosi személyzet egyre nehezebben veszi az akadályokat a román járványhelyzettel kapcsolatban, a bukaresti orvosi kamara nyílt levélben fordult a lakossághoz.

,,Minden nap tragédiáknak vagyunk a szemtanúi: elhunyt betegek, szenvedő családok, erejük végéhez ért orvosok, orvosi ellátásra szoruló koronavírusos páciensek és egészségügyi személyzet”

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás – fogalmazott a bukaresti orvosi kamara nevében Cătălina Poiană elnök.

Kiemeli, hogy a lakosság alacsony átoltottságának az egyik oka a bizalom hiánya lehet az orvosok és a polgárok között, azonban a tudomány jelenlegi állása azt mutatja, hogy az oltás az egyik legfontosabb eszköz a járvány megfékezésére – írja a maszol.ro

„Igen, egy beoltott személy is megbetegedhet. Igen, egy beoltott személynél is kialakulhatnak a koronavírus-fertőzés súlyos formái“

– üzenték a kétkedőknek. 

Hozzátették, hogy ezeknek az eseteknek a valószínűsége sokkal alacsonyabb az oltottak körében, mint a nem oltottakéban, és kétségbeesetten kérik a román lakosságot, hogy hallgassanak a szakemberekre.

„Igen, kétségbe vagyunk esve, mert gyakran fegyvertelenül és üres kézzel állunk a betegséggel szemben. És igen, kétségbe vagyunk esve, mert sajnos túl sokszor hallottuk: nem kapok levegőt, nem vagyok beoltva… Naponta beszélünk olyan kollégákkal, akik azt mondják, már nem tudnak mit tenni”

– üzente a bukaresti orvosi kamara.