Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Kétmeccses eltiltást kapott Ronaldo a telefonos incidens miatt

Birmingham, 2022. november 6. Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Aston Villa - Manchester United mérkõzésen Birminghamban 2022. november 6-án. Az Aston Villa 3-1-re gyõzött. MTI/AP/Rui Vieira
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az eset még tavasszal történt, és nem befolyásolja a tegnap bejelentett szerződésbontása.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Manchester United azonnali hatállyal szerződést bontott Cristiano Ronaldóval, kétmeccses eltiltása ugyanakkor független attól, hogy melyik csapathoz távozik a portugál – írja az ESPN.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Az FA által megítélt eltiltás minden olyan országban érvényes, melyre a FIFA szabályai vonatkoznak. A szövetség szerdán közleményt hozott nyilvánosságra az ügy kapcsán: “Cristiano Ronaldót két mérkőzésre felfüggesztették, 50.000 font pénzbírsággal sújtották és figyelmeztették a jövőbeni magatartására az FA E3-as szabályának megsértése miatt.”

“A csatár elismerte, hogy a 2022. április 9-én, szombaton lejátszott Everton – Manchester United Premier League mérkőzés vége után tanúsított magatartása helytelen volt. A független bizottság egy későbbi meghallgatás során megállapította, hogy a viselkedése mind helytelen, mind erőszakos volt.”

Ronaldo az Everton elleni mérkőzés után dühében rácsapott egy fiatal hazai drukker kezére, ami miatt annak a földre esett a telefonja. Habár később a portugál bocsánatot kért, a büntetést nem kerülhette el.