Egy kétéves gyermek is életét vesztette egy detroiti lövöldözésben

Fotó: Flickr/Thomas Hawk
not image

Borbély Fanni

2021.június.19 - 15:40

Egy kétéves gyermek meghalt, három másik – köztük egy 9 éves – pedig megsebesült két különálló lövöldözésben Detroit autópályáin csütörtök este – közölte a michigani állami rendőrség.

Az első lövöldözés az Interstate 75-ös autópályán történt a Seven Mile Road közelében helyi idő szerint 21:45 körül – közölte az MSP detroiti részlege a Twitteren –, amikor valaki tüzet nyitott egy világos színű négyajtós autóból, amely az áldozatok járműve mellé állt be.

“Az áldozat sofőrje félreállt a McNichols (Roadnál), és észrevette, hogy mindkét gyermekét meglőtték”

– közölte az állami rendőrség.

A rendőrség közleménye szerint a kétéves kisfiút egy helyi kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították, a 9 éves fiú pedig súlyos állapotban van a kórházban.

A második lövöldözés megközelítőleg 16 kilométerrel arrébb, körülbelül egy órával később, nem sokkal este 11 óra után történt – közölte az állami rendőrség – a Michigan 39-es út déli részén, a Plymouth Road közelében.

“Egy személyautó vezetője dél felé haladt a Southfield Fwy-en Schoolcraft közelében, Detroit városában, amikor egy ismeretlen jármű mellé húzódott és lövöldözni kezdett”

– tweetelte az állami rendőrség.

Az incidens során az áldozat sofőrjét a vállán érte a lövés, míg a hátsó ülésen ülő utas a térdén szenvedett lőtt sebet. Mindkettőjüket egy helyi kórházba szállították. A CNN értesülései szerint az indítékot még egyik incidensnél sem állapították meg, a nyomozás jelenleg is tart.