Két üveg whisky után lopott rokkantkocsit, eljárás lett a jutalma

not image

Takács Petra

2021. február 19. - 09:04

Nem mindennapi esetről számoltak be a ceglédi nyomozók, ugyanis egy 27 éves részeg férfi ellopta egy 79 éves idős asszony rokkantkocsiját még 2021. február 15-én.

Mint a Police.hu is beszámolt róla, egy 79 éves asszony panaszolta el a rendőröknek, hogy egyik napról a másikra eltűnt garázsából a kis, piros színű rokkantkocsija, amelynek hűlt helyével 2021. február 15-én szembesült. Arra lett figyelmes ugyanis, hogy a garázsajtón nem lóg a lakat, eltűnt a kiskocsi, és a drótkerítés egy részét is kidöntötték.

A ceglédi nyomozók egy órán belül előkerítették a piros kocsit, valamint azt, aki földrajzi helyzetének megváltoztatásáért felelős lehet. A felderítésben hasznát vették a helyi körzeti megbízott információinak is. Egy közeli udvaron álló kalyibában megtalálták az elrejtett járgány egy részét, néhány alkatrészéért egy másik portáig mentek és a tettest is elfogták.

A 27 éves helyi férfi a 2021. február 14-i lopás bizonyos részleteire nem emlékezett, ebben minden bizonnyal jelentős szerepet játszott az a két üveg whiskey, amit elmondása szerint aznap legurított a torkán. Késő este hazafelé botorkált, amikor úgy döntött, a gyaloglást valami kevésbé fárasztó módszerrel kellene felváltani.

Tudta, az idős asszony garázsában lapul egy kényelmesebb megoldás. Valahogy átmászott a kerítésen, levette a lakatot, majd kitolta a rokkantkocsit az udvarra. Kifelé mászott a kerítésen, amikor az kidőlt alatta, az így szabaddá tett útvonalon aztán kivonszolta és hazatolta zsákmányát.

Másnap magához térve látta a környéken lévő rendőröket, ezért ijedtében elkezdte szétszerelni a sufniba rejtett kocsit. Az alkatrészek egy részét átvitte egy másik telekre, de mire hazaért, a kapuban rendőrök várták. Állítása szerint azóta megbánta tettét és szégyent érez.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 27 éves férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A rokkantkocsi 2021. február 17-én visszakerült tulajdonosához – zárta a rendőrség a tudósítást.