Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Két támadásban 18 ember vesztette életét Burkina Fasóban

Fotó: MTI/EPA/Legnan Koula
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Pénteken biztonsági források számoltak be arról, hogy Burkina Fasóban két támadás is történt, melyek következtében legkevesebb 18 ember életét vesztette.

Az Al Jazeera meg nem nevezett biztonsági forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy két támadásban legkevesebb 18 ember, köztük 16, a hadsereget támogató polgárőr vesztette életét Burkina Fasóban.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A lázadók legújabb támadásaikat csütörtökön, az ország északi és északnyugati részén követték el, s kifejezetten a hadsereget támogató civil csapatokat vették célba.

Burkina Faso immáron nyolcadik éve küzd az al-Kaidához és az ISIS-hez köthető lázadó fegyveresekkel, a szűnni nem akaró erőszak nyomán pedig több tízezer ember vesztette életét az országban.

A biztonsági erők egyik tisztviselője megosztotta, a csütörtöki első támadás során a lázadó fegyveresek a Haza Védelméért Önkéntesek elnevezésű előőrsöt vették célba Rakoegtengában, az északi Bam tartomány egyik városában, melynek következtében hat polgárőr és egy nő vesztette életét.

A második támadás szintén csütörtökön történt, az északnyugati Nayala tartományban, melynek következtében 10 polgárőr és egy további áldozat vesztette életét, amikor a fegyveres lázadók rajtaütést hajtottak végre konvojuk ellen.