Majdnem összeütközött két repülőgép Nepálban, felfüggesztettek két alkalmazottat

Fotó: A malajziai Malindo Air légitársaság Boeing 737-900-as repülőgépe, miután felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról a katmandui Tribhuvan nemzetközi repülőtéren 2018. április 20-án. (MTI/EPA/Narendra Sresztha)
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az eddigi információk alapján az Air India egyik gépe túl alacsonyra süllyedt, ezzel túl közel kerülve a Nepal Airlines egyik gépéhez, s csak egy hajszálon múlt, hogy nem történt baleset.

Jagannath Niroula szóvivő a PTI hírügynökségnek nyilatkozva közölte, miszerint a nepáli polgári légiközlekedési hatóság (CAAN) felfüggesztette a légiforgalmi irányító egység két alkalmazottját gondatlanság miatt.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

A CAAN korábban levélben fordult az indiai polgári légiközlekedési főigazgatósághoz (DGCA), hogy vizsgálja meg, miért süllyedt olyan alacsonyra az Air India egyik gépe, ami emiatt majdnem összeütközött a Nepal Airlines egyik gépével.

A Reuters szerint előbbi az indiai Újdelhiből érkezett Katmanduba, utóbbi pedig a malajziai Kuala Lumpurból tartott Katmanduba, s csak egy hajszálon múlt, hogy nem történt baleset, ezért az illetékes szervek vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az eset pénteken történt, ám mielőtt vészesen közel került volna egymáshoz a két repülő, a figyelmeztető rendszerek működésbe léptek, így a pilóták időben reagálni tudtak, ezzel elkerülve a katasztrófát a repülőtér felett – írta az Al Jazeera.

Korábban beszámoltunk róla, hogy január közepén lezuhant egy repülőgép 72 emberrel a fedélzetén Nepálban, amelynek következtében 67-en életüket vesztették, később viszont arról érkeztek hírek, hogy sajnálatos módon egyetlen személy sem élte túl a balesetet.