Két nagy név is távozhat Barcelonából

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. május 12. - 15:30

Másfél éve még mindketten hosszabbítottak.

Azóta viszont megváltoztak a dolgok Barcelonában, Laporta visszatérésével, majd Xavi érkezésével pedig nekiláttak a meglehetősen szétzilált csapat átalakításának. Bár a szezon második felében már voltak bíztató előjelek, van még hova erősödnie a katalánoknak.

A Barca elképzeléseibe számos jelenlegi játékosuk nem fér bele, közéjük tartozik Frenkie de Jong is, aki a nyáron nagy valószínűséggel elhagyja a Barcelonát és várhatóan a Manchester United csapatához igazol – írta meg a Fichajes.

A fiatal holland középpályás mellett a Barcát 8 éve erősítő Marc-André ter Stegen is a távozók között lehet. A rutinos német kapus az elmúlt időszakban a kritikák kereszttüzébe került, így egyre kevésbé biztos, hogy kitölti 2025-ig szóló kontraktusát.

Ter Stegenre több csapat is szemet vetett, a Barcelona pedig nem fogja olcsón adni a játékjogait, a Transfermarkt szerint jelenleg 45 millió euró körüli értéket képvisel a piacon. A spanyolok nem titkolt célja, hogy ennél jóval olcsóbban igazolnak kapust a helyére.

Hogy kivel próbálják majd meg pótolni, az még nem derült ki, az viszont szinte biztos, hogy ter Stegen és de Jong százmillió euró fölötti összeggel gyarapíthatja majd a Barcelona kasszáját a szezon végén.