Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
26,949 $

Két migránst holtan találtak egy lezárt vasúti kocsiban Texasban

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tíz túlélő közül öt egy San Antonio-i kórházba került, bár néhányukat légi úton kellett elszállítani, míg a többiek a helyszínen kaptak ellátást.

A helyi hatóságok jelentéséből kiderül, miszerint tizenkét illegális bevándorlót, köztük két halottat találtak egy lezárt vasúti kocsiban, egészen pontosan a Texasban található Uvalde településétől 20 mérföldre keletre.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Don McLaughlin polgármester a Texas Public Radio-nak nyilatkozva elmondta, hogy a tíz túlélő közül öt egy San Antonio-i kórházba került, bár néhányukat légi úton kellett elszállítani, míg a többiek a helyszínen kaptak ellátást – közölte a New York Post.

Daniel Rodriguez rendőrfőnök a KENS 5 News-nak tett interjújában kifejtette, hogy a határőrség tagjai pénteken, délután fél kettő körül találtak rá a migránsokra, s az őket szállító vonat körülbelül három órán át várakozott egy helyben, a legnagyobb hőségben.

Elmondása szerint úgy értesültek az incidensről, hogy valaki felhívta a 911-et, bár az illető személyazonossága nem derült ki, az ügyet vizsgáló nyomozók pedig arra gyanakszanak, hogy embercsempészetről lehetett szó.

Korábban több mint 300 migránst, köztük 103 gyermeket találtak egy pótkocsiban Mexikóban, a Nemzeti Migrációs Intézet (INM) pedig közölte, miszerint az embercsempészek gyakran használják ezt az útvonalat, hogy az illegális bevándorlókat Mexikó délkeleti részéből az USA-ba juttassák.