Két középpályásra is szüksége lesz a nyáron Xavinak

TÉMÁK:
#Barcelona #xavi
MTI/EPA/Andreu Dalmau
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Barcelona edzője már a nyári átigazolásokra készül.

A katalánok trénere a bajnoki győzelmet követően sem dőlhet hátra, hiszen bőven vannak olyan posztok, ahol erősítésre szorul a Barcelona, főleg a középpályát illetően, ahonnan Sergio Busquets kiesett.

Soron kívül Itt nézhetjük a tévében a Bajnokok Ligája keddi és szerdai meccseit

Habár arra lehetett számítani, hogy a klublegenda távozik a csapattól, 15 évnyi tapasztalatot vitt magával, amit nem lehet egyik napról a másikra pótolni. Gavival és Pedrivel azonban már a következő generációt építi Xavi.

A Barca ráadásul pont az egyik korábbi erősségét, a középpálya sokpasszos játékát vesztette el: „Hiányzik belső játék a középpályán. Sergio Busquets távozása nagy probléma számomra. Frenkie előrelépett, de kreatív játékosokra van szükségem a középpályán” – így Xavi.

A Barcelona most azon van, hogy megszerezzék Gündogant a Manchester City-től, akinek szerződése lejár, így szabadon igazolhatóvá válik, habár még mindig dönthet a hosszabbításról is – írja a 90min.com.

Joshua Kimmich-et is kiszemelték Barcelonában, azonban esetében még két év van hátra a kontraktusából, a City-s Bernardo Silva esetében szintén komoly összeget kellene letennie az asztalra Laportáéknak. Mindkét játékos esetében 70-80 millió eurós összegről van szó.