Két hét múlva érkezik az egyik legolcsóbb kínai csúcsmobil

Realme
not image

Kulcsár Péter

2021.április.12 - 01:25

Miután március végén a Realme piacra dobta legújabb, 8-as szériához tartozó készülékeit, a gyártó felfedte az 5G-s változat indulási időpontját is.

A Realme egy rövid ízelítőben fedte fel a hivatalos indulási dátumot, amely április 21-én lesz esedékes. A kínai techóriás hivatalos Facebook-videójából kiderült, hogy a Realme 8 5G modell hátlapjáról a 4G-s verzióval szemben hiányzik a sokak által ellentmondásosnak tartott, hatalmas “Dare To Leap” logó.

Amíg a 4G-s változatnál egy 64 megapixeles négykamerás rendszert kapunk, addig az 5G-s modellnél rövidebb és vékonyabb a hátsó panel, a főkamera pedig mindössze 48 megapixeles szenzorral büszkélkedhet.

A videóklipen nem látszik a Realme 8 5G előlapja, azonban arra lehet számítani, hogy egy punch hole kaphat helyet a bal felső sarokban.

Az okostelefon már megjelent a Geekbench és az FCC weboldalakon is, a leírások alapján pedig kiderült, hogy Dimensity 700 lapkakészlettel, 8 GB RAM memóriával, Android 11 operációs rendszerrel, 5 000 mAh-ás akkumulátorral, valamint oldalsó ujjlenyomat-olvasóval érkezhet.

A Realme 8 5G 8,5 milliméter vastag lesz, miközben súlyát 185 grammban állapították meg, továbbá NFC-t is kapott. A telefon használata minden eddiginél kényelmesebb lehet, hála a masszív 6,5 hüvelykes, FullHD+ felbontású, 90 Hz-es LCD kijelzőnek, amely fölött egy 8 megapixeles szelfikamera található.

A hatalmas akkumulátort 18 W-os töltővel pumpálhatjuk tele energiával, arról viszont még nem érkeztek információk, hogy Magyarországon milyen kezdőárral vásárolhatjuk majd meg a mobiltelefont.