Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Két férfit öltek meg egy célzott támadásban az Egyesült Királyságban

Fotó: Unsplash/Krzysztof Hepner
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A rendőrség azóta három gyanúsítottat is letartóztatott, és közlésük szerint célzott támadás történhetett.

A Sky News jelentése szerint három embert tartóztattak le gyilkosságra való összeesküvés gyanújával, miután két férfit lelőttek két különböző helyszínen Cambridgeshire megyében. A rendőrség közlése szerint Cambridge-ben letartóztattak egy 27 és egy 33 éves nőt, míg Worcester környékén egy 66 éves férfit.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

A helyi hatóságok közlése szerint egy 32 éves és egy 57 éves férfi holttestére bukkantak szerda este, hozzátéve, hogy úgy vélik, célzott támadás történhetett. A három gyanúsítottat pedig gyilkosságra való összeesküvés gyanújával tartóztatták le az egyenruhások.

Mark Butler nyomozó felügyelő megosztotta:

„Két, egymással összefüggő gyilkossági nyomozást indítottunk, miután két férfit lelőttek a megye különböző ingatlanjaiban. Ezek az események sokkolóak a helyi lakosok számára, és a helyi közösségekben érthető módon aggodalomra adnak okot, a támadásokat pedig célzottnak tekintjük, azonban a lakosságot nem fenyegeti szélesebb körű veszély. A mai napon fokozott rendőri jelenlét lesz az érintett területeken, és a rendőrök és a helyszínelők egész nap a helyszínen lesznek.”

Hozzátette, a rendőrök feltételezhetően az elkövető által használt autót, egy fehér Peugeot 208-ast és egy sörétes puskát találtak. Megjegyezték továbbá, hogy a gyilkosságok helyszínei csupán 15 perces autóútra vannak egymástól.