Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Két év múlva nem közlekedhetnek belsőégésű motoros taxik ebben a városban

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ennek előzménye, hogy Hamburgban 2021-ben indították el a „Future Taxi” projektet, amelynek keretében 350 zéró emissziós taxi, többségében elektromos autók, illetve 25 hidrogéncellás jármű állt szolgálatba.

A Player beszámolója alapján a mintegy 1,8 millió lakossal rendelkező, németországi Hamburg városa nemrégiben úgy határozott, hogy 2025-től nem közlekedhetnek belsőégésű motoros taxik a város területén, ám a döntés nem a semmiből született.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Hamburgban 2021-ben indították el a „Future Taxi” projektet, amelynek keretében 350 zéró emissziós taxi, többségében elektromos autók, illetve 25 hidrogéncellás jármű állt szolgálatba a városban, bár ez még mindig csak a teljes helyi taxiflotta 12%-a.

Ám az erre vonatkozó tapasztalatok kedvezőek voltak, vagyis immár semmilyen érv nem indokolja, hogy a taxivállalkozók rövid időn belül a ma már széles választékban elérhető, gazdaságilag is racionálisan üzemeltethető autókra cseréljék a teljes hamburgi járműállományt.

Hamburg jogállása szerint több, mint város: a szövetségi államok egyike is. Így a helyi közlekedési minisztérium döntése egyben azt is jelenti, hogy a Német Szövetségi Köztársaság első tagállama tett jelentést a belsőégésű motoros taxizás közelgő végéről.