Két ember életét vesztette az olasz szigeten végigsöpört tornádóban

Fotó: Twitter/Augusto Ciardi
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 12. - 12:49

Legalább két ember meghalt, miután tornádó söpört végig egy olasz szigeten.

Kilenc másik ember pedig megsérült, amikor a forgószél autókat borított fel és tetőket szaggatott le a turisták által kedvelt Pantelleria szigetén pénteken – közölte az olasz polgári védelmi ügynökség.

A sebesültek közül négyen továbbra is kritikus állapotban vannak. Az Ansa olasz hírügynökségnek nyilatkozó egyik mentős “apokaliptikusnak” nevezte a helyszínt, a helyi média beszámolója szerint pedig a tornádó egy tengerparti utat is letarolt.

A polgári védelmi ügynökség szerint a halottak között van egy szolgálaton kívüli tűzoltó is. Ő és a másik áldozat, egy 86 éves férfi is autóval közlekedett az Ansa hírügynökség jelentése szerint. A mentőszolgálat munkatársai azt tervezik, hogy amint javulnak az időjárási körülmények, helikopterrel Palermo városának kórházaiba szállítják a sérülteket.

A Földközi-tengeri Pantelleria szigete vulkanikus szikláiról és forró forrásairól ismert, és a hírességek kedvenc helye. Bár a tornádókat nem szokás Európával kapcsolatba hozni, a feltételezések szerint évente több száz tornádó sújtja a kontinenst. Sokukról nem érkezik jelentés, mivel távoli vidéki területeket érintenek – írja a BBC.