Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Két ember meghalt és legalább tíz eltűnt, amikor elsüllyedt egy hajó Kongóban

Fotó: Pixabay / Illusztráció
Afrika

Szabó Kata

Szerkesztő

A kis méretű hajó egy protestáns gyülekezet mintegy 20 kóristáját szállította.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerin két ember meghalt, legalább tíz másik pedig eltűnt, miután felborult egy kis méretű motorcsónak a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén lévő Edward-tóban.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A csónak az Észak-Kivu tartományban található Kyavinyonge-ból indult egy másik, szintén a régióban található Kisaka nevű falu felé. A hajó egy protestáns gyülekezet mintegy 20 kórustagját szállította, amikor hajnali 5 óra körül felborult.

Öt személyt sikerült élve kimentenünk, kettőt pedig már holtan találtunk. A többiek eltűntek a tóban, nyilatkozta Pecos Makanga helyi tisztviselő.

Amikor a csónak elindult, 16 ember tartózkodott a fedélzetén, a következő megállóban pedig 9-en csatlakoztak még hozzájuk, mondta Makanga, aki szerint a szél okozta a hajó elsüllyedését.

A hajótöröttekhez tartozó templom vezetője is megerősítette, hogy összesen 24 ember, köztük három csecsemő tartózkodott a hajón a tragédia bekövetkeztekor, majd jelezte, a vizsgálatok és a mentési folyamatok vasárnapig folytatódnak.

A Kongói Demokratikus Köztársaság meglehetősen szerény hosszúságú úthálózattal rendelkezik, ezért az utazás gyakran folyókon és tavakon keresztül történik. Az ily módon bekövetkező balesetek viszonylag gyakorinak nevezhetők, az esetek többségében pedig sok áldozattal járnak