Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Két ember maradványaira bukkantak a régészek Pompejiben

TÉMÁK:
#Olaszország
Fotó: Régészek a központi fürdő romjai között a pompeji ókori romvárosban végzett új régészeti feltáráson 2019. november 25-én. Pompeji a legjobb állapotban fennmaradt antik romváros, a világörökség része. MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy szakértő szerint a feltárásoknál használt modern technika segítségével egyre részletesebb képet alkothatnak az i. sz. 79-ben történt tragédiáról.

Az ásatásokat vezető Gabriel Zuchtriegel kedden közölte, miszerint a régészek két ember maradványaira bukkantak az olaszországi Pompejiben, akik vélhetően a Vezúv kitörését kísérő földrengés miatt veszthették életüket.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Kifejtette, miszerint a maradványokat a Szerelmesek háza (Insula dei Casti Amanti) nevű területen végzett ásatásokon találták meg, mégpedig egy olyan fal alatt, amely minden bizonnyal a földrengés során omlott rá a két emberre – írta az ANSA.

„A feltárásoknál használt modern technika segítségével egyre részletesebb képet alkothatunk az i. sz. 79-ben történt tragédiáról, vagyis arról a ’pokolról’, amely alig két nap leforgása alatt a teljes várost és annak számos lakosát elpusztította”

– mondta.

Pompeji 20 ezer lakójának többsége meghalt, amikor a várost maga alá temette a láva, sár és por. Az elveszett város szisztematikus feltárása csak a 18. században kezdődött meg, ám a lelőhelyen számos emberi maradvány került elő az idők során.

A 24.hu az MTI alapján arról is beszámolt, miszerint Pompeji ma a legjobb állapotban fennmaradt antik romváros, egyúttal az UNESCO világörökségének része, s Olaszország egyik legkedveltebb látványossága.