Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Két busz összeütközött Szenegálban, 38 ember életét vesztette

Fotó: Unsplash/Hobi industri A kép illusztráció.
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tragikus baleset történt Szenegálban: a helyi jelentések szerint két busz összeütközött, melynek következtében legkevesebb 38 ember életét vesztette.

Az AFP jelentése szerint 38 ember életét vesztette, 87 pedig megsérült, amikor két busz összeütközött vasárnap, a Szenegál középső részén fekvő Kaffrina várostól nem messze.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A helyi tűzoltóság egyik illetékese, Cheikh Fall ezredes, aki a nyugat-afrikai ország tűzoltóságának műveleteit irányítja, az AFP-vel megosztotta, “nagyon súlyos baleset volt”, kiemelve, hogy a balesetnek összesen 125 áldozata volt, akik közül 38-an elhunytak.

Megosztotta továbbá, hogy a helyi idő szerint vasárnap hajnali 3 óra 15 perckor történt halálos kimenetelű balesetet követően, mely az 1-es számú főúton történt, minden sérültet egy kaffrinai kórházba és egészségügyi központba szállítottak.

A hajnali tömegbalesetet követően a roncsokat már eltakarították, a közlekedés pedig újraindult. A 38 halálos áldozatot követelő baleset után a kormányzó és a helyi tisztviselők is ellátogattak a helyszínre.

Szenegálban sajnos gyakoriak az ehhez hasonló közúti balesetek, ami a szakértők szerint főként a sofőrök fegyelmezetlensége, a rossz minőségű utak, valamint a nem karbantartott járműveknek köszönhető.