Dollár
395,23 Ft
Euró
417,94 Ft
Font
484,65 Ft
Bitcoin
17,214 $

Két amerikai és egy kanadai állampolgár is életét vesztette Ukrajnában

Fotó: MTI/EPA/George Ivancsenko
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Habár az amerikai és a kanadai külügyminisztérium is megerősítette a haláleseteket, egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt.

A Guardian számolt be arról, hogy több jelentés is érkezett egy kanadai és két amerikai állampolgár halála kapcsán, azóta pedig az amerikai és a kanadai külügyminisztérium is megerősítette az értesüléseket.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A kanadai külügyminisztérium közlése szerint a hatóságok is tudnak arról, hogy egy kanadai állampolgár életét vesztette Ukrajnában. Megosztották, hogy a konzuli tisztviselők jelenleg is kapcsolatban állnak az áldozat családjával, s segítséget nyújtanak nekik.

Adatvédelmi okokra hivatkozva nem kívánták megosztani az elhunyt személyazonosságát, ám annyit elárultak, hogy a kanadai és a két amerikai állampolgár a kelet-ukrajnai Donbászban vesztette életét.

Sem az amerikai, sem pedig a kanadai kormány nem kívánt közölni részleteket arról, hogy pontosan mikor történtek a halálesetek, ahogyan az is rejtély, hogy milyen körülmények között, így nem tudni, hogy civilek, vagy önkéntes katonák voltak-e.

Mint ismert, a külügyminisztérium korábban már felszólította az amerikaiakat arra, hogy ne utazzanak Ukrajnába a háborús helyzet miatt, ahogyan attól is óva intették az amerikaiakat, hogy önkéntesként az ukrán erők oldalán harcoljanak, kiemelve az orosz-ukrán háború kockázatait és veszélyeit.