Két államon keresztül üldöztek egy iskolabuszt a rendőrök az Egyesült Államokban

Fotó: Unsplash/Elijah Ekdahl
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy férfi ellopott egy iskolabuszt, majd egy két államon át, mintegy 128 kilométeres autós üldözés vette kezdetét.

A New York Post jelentése szerint egy férfi ellopott egy iskolabuszt, majd egy őrületes autós üldözés vette kezdetét, két államon keresztül, melynek az vetett véget, hogy a sofőr balesetet szenvedett Indianában.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A rendőrség közlése szerint a buszt a múlt héten lopták el az ohiói Cincinnatiből, az egyenruhások pedig több mint 50 percen keresztül üldözték, miközben a sofőr kiszámíthatatlan mutatványokat hajtott végre a 74-es autópályán. A buszon utasok szerencsére nem tartózkodtak, a sofőr pedig az üldözés egy pontján egy járdaszegélynek ütközött, a busz pedig majdnem felborult.

Csakhogy ez sem szegte a sofőr kedvét és visszafordult az útra, tovább száguldva, ám ekkor már féltucatnyi rendőr követte. A rendőrség fedélzeti kameráinak felvételei alapján a május 30-i üldözés során a busz átlépte az Indiana államhatárt, majd Shelbyville-ben a 9-es állami útra hajtott, ahol végül egy kukoricaföldre hajtott, és megállt.

A rendőrök fegyverrel közelítették meg a buszt, majd megragadták a sofőrt, akit később a 32 éves Chad Murdockként azonosítottak. A férfi azonban ellenállt és megpróbált elmenekülni. Az Indiana Állami Rendőrség közlése szerint Murdockot a rendőrségi intézkedéssel szembeni ellenállással, járművel való gondatlanságból elkövetett bűncselekménnyel, lopott tárgyak birtoklásával és rongálással vádolták meg.

A rendőrség azt is megosztotta, hogy a férfi akár további vádakkal is szembenézhet, augusztus 28-án pedig a Decatur megyei bíróság elé kell állnia. Az autós üldözés során senki sem sérült meg.