Késsel próbált kirabolni egy velencei dohányboltot, majd üres kézzel, biciklin távozott (videóval)

Fotó: police.hu
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 4. - 07:54

Két férfi lökte ki az üzletből a támadót, aki ezt követően zsákmány nélkül, kerékpárjával menekült el a helyszínről, azonban a rendőrök 15 percen belül elfogták.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai egy 36 éves velencei férfit vettek őrizetbe felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrségre 2021. augusztus 2-án 11 óra körül érkezett bejelentés egy velencei dohányboltban történt támadásról. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi késsel és szatyorral a kezében bement az üzletbe, ahol a pult mögött tartózkodó eladóhoz lépett, akit felszólított, hogy nyissa ki a pénztárfiókot és adja oda neki a pénzt.

A nő próbálta tervéről lebeszélni a számára látásból ismert férfit, de ő nem tágított. Az alkalmazott továbbra sem tett eleget a kérésnek, és megkísérelte a pult mögül kilökni támadóját. Ekkor lépett be két férfi az üzletbe, akik látva a szorult helyzetet, megragadták a fenyegetőt, és a bolt elé húzták. Ezt követően az elkövető kerékpárjával sietett el a helyszínről.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai hajtóvadászatot indítottak a helyszínről elmenekült férfi ellen, akit a kamerafelvételek alapján beazonosítottak, majd rövid időn belül velencei lakóhelyén elfogtak. A menekülés közben az utcán eldobott kést a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A police.hu azt írja, a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – kihallgatták a 36 éves elkövetőt, aki beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy cselekményét azért követte el, mert pénzhez akart jutni.