Késsel fenyegette a kiérkező rendőröket egy borsodi férfi

Illusztráció / Pixabay
not image

Takács Petra

2021.április.7 - 23:12

A kiérkező rendőröket bozótvágóval fenyegető fiút és anyját is börtönbüntetésre ítélték.

Keresztes Imre az MTI-nek küldött közleménye szerint a rendőröket vasárnap éjjel riasztották egy borsodi családi konfliktus miatt, amelynek során egy férfi megütötte az édesanyját.

A kiérkező rendőrök az ittas férfi ellen testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték, mert önkárosítással és a családtagjai elleni erőszakos magatartással fenyegetőzött.

A férfi anyja ittasan azzal fenyegette a rendőröket, hogy rájuk támad, ha nem engedik el a gyerekét, a férfi szintén ittas testvére pedig egy bozótvágóval hadonászott, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket. Az egyik rendőr erre elővette fegyverét, és felszólította a férfit, hogy hagyjon fel agresszív magatartásával. A férfi ennek eleget tett – írta.

Hozzátette: a nő továbbra is kiabálva követelte, hogy engedjék el a fiát, majd megragadta a rendőr ruháját is, és csak akkor engedte el, amikor észrevette, hogy újabb rendőrök közelednek.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn elrendelte rendőrökre támadó nő és férfi őrizetét.

Az Encsi Járásbíróság szerdán a nőt jogerősen egy év hat hónap, három évre felfüggesztett, a férfit pedig nem jogerősen két év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte – olvasható a közleményben.