Késelés egy egyetemi felvételi közben Tokióban, több diák megsérült

Fotó: Rendőrök a Tokió környéki Kavaszakiban elkövetett késes támadás helyszínén 2019. május 28-án. Egy férfi késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra, két személy és a támadó életét vesztette, tizenkét gyerek és három felnőtt megsebesült. MTI/EPA/Majama Kimimasza
not image

Hujber Dávid

2022. január 15. - 08:16

Több diák is megsérült a tokiói támadásban, miközben felvételi vizsgákat tartottak az intézményben.

Több középiskolás diák is megsérült Tokióban szombaton egy késes támadásban, amit a támadó az egyetemi felvételi vizsgaidőpontjára időzített. Az NHK közszolgálati televízió szerint hárman sérültek meg a támadásban, de maguknál voltak, nem vesztették el az eszméletüket.

A japán jelentésből egyelőre annyi derült ki a támadás részleteiről, hogy egy szintén diák egy pengés tárggyal a kezében támadt a társaira, miközben a felvételi vizsgájukra gyülekeztek.

A feltételezett támadó egy 17 éves középiskolás diák, akit azonnal letartóztattak. Ezen a hétvégén Japánban félmillió középiskolás diák ír egyetemi felvételit, de más helyszínről nem érkezett hír támadásról.

Észak-Korea két rakétát lőtt ki a vasúthálózatáról, nem állnak le

Japánban rendkívül ritkák az erőszakos bűncselekmények, bár az utóbbi időben több késelés is történt, amelyeket az áldozatok számára ismeretlen személyek, támadók követtek el.

Hónapokkal ezelőtt egy Joker jelmezbe bújt férfi több mint egy tucat embert szúrt meg egy tokiói vonaton, ami hatalmas pánikot keltett, többek az ablakokon át próbáltak kimenekülni – írja a CNA.