18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Megkéselte munkaadóját, amiért kirúgta az állásából

ugyeszseg.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 16. - 18:44

Vádat emeltek azzal a 42 éves kamionsofőrrel szemben, aki a felmondást követően késsel támadt munkaadójára és fiát is megsebesítette, miközben meg akarta védeni az apját.

Az ügy vádlottja egy 42 éves férfi, aki gépkocsivezetőként dolgozott egy cégnél. A cég tulajdonosa 2020. január 31-én a cég XXI. kerületi telephelyére hívta a vádlottat megbeszélésre, amelyen a sértett fia is jelen volt – írta az ugyeszseg.hu.

A megbeszélésen a cég tulajdonosa közölte a vádlottal, hogy megszüntetik a munkaviszonyát, mivel többször megkárosította a céget. Ezzel egy időben felszólították, hogy adja le a nála lévő gépjármű kulcsát és papírjait.

A vádirat szerint a vádlott a közöltek hallatán indulatos lett, szitkozódva megfenyegette a sértettet, hogy „megöli, elvágja a torkát”, majd a farzsebéből előrántott egy kést, és azzal szemből, fentről lefelé irányuló mozdulattal, a sértett nyaka felé szúrt. A sértett fia időben észlelte a vádlott támadó mozdulatát, és édesapját védve, egyik kezével a kés felé nyúlt, aminek pengéje ezáltal az ő kezét vágta meg, és nem az apja nyakát érte.

Ezután a sértett fia a másik kezével megfogta a vádlott csuklóját, és rákiáltott, hogy dobja el a kést, aminek azonban a vádlott nem tett eleget, hanem a kést beleszúrta a férfi kézfejébe.

A sértett fia ezután ellökte magától a vádlottat, majd édesapjával együtt elhátráltak, és a telephelyet őrző biztonsági őr bódéjához futottak, miközben segítségért kiáltottak. A biztonsági őr által értesített rendőrök elfogták a vádlottat.

A fiatal férfinak a kézfejét ért szúrás csontszilánkos törést okozott, amelynek következtében két ujját érintően is érzéskiesés, mint maradandó fogyatékosság állapítható meg.

A cég tulajdonosa ellen irányuló támadás módja, ereje, eszköze, valamint a támadott testtájék pedig alkalmas volt arra, hogy a vádlott neki életveszélyes vagy akár halálos sérülést okozzon, amelyet a sértett fiának közbelépése hárított el.

A Fővárosi Főügyészség a 42 éves férfival szemben emberölés bűntett kísérlete, valamint maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz a vádiratban.