Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Nem lesz késedelmi kamat, elég 15-éig fizetni az MVM-számlákat októberben 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Azon nyugdíjasok számára nagy problémát jelenthet a számlák befizetése határidőre, akik csak később jutnak hozzá a nyugdíjhoz. 

Az Orbán-kormány ülést tartott szerdán, amelyen tárgyaltak a szankciókról, azok hatásairól, az iskolai téli szünetről, és a nemzeti konzultációról is, amelyben a magyar kormány megkérdezi az embereket a szankciókról. 

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra ismertette a legfontosabb döntéseket a csütörtöki kormányinfón, amelyen a nyugdíjasok helyzete és a számlák befizetése is terítékre került. 

Az ATV kérdezte, hogy mit tesz a kormány az MVM számlabefizetésének határidejének módosításával és a nyugdíjasok helyzetével, akik később jutnak a nyugdíjhoz, mint a számlabefizetés határideje.

Gulyás Gergely ennek kapcsán ismertette, hogy az MVM állami tulajdonú cég, ezért meg tudják azt tenni, ugyanis az államnak van befolyási ebben az ügyben, hogy következmények és késedelmi kamatok nélkül elég, ha október 15-éig fizetne. 

A miniszter hozzátette, hogy a következő hónapban aztán már a régi gyakorlatot fogják alkalmazni, a régi fizetési határidőkkel egyetemben.