Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Ukrán képviselő: a frontvonalakon kialakult helyzet kedvező Ukrajna számára

Ukrán katonák egy megsemmisített orosz harcjárművön a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. szeptember 17-én. MTI/AP/Leo Correa
not image

Borbély Fanni

2022. október 2. - 22:18

Egy ukrán parlamenti képviselő vasárnap kijelentette, annak ellenére, hogy a “népszavazások” és az illegitim annexió után Putyin még mindig nem vonta vissza csapatait Ukrajnából, szerinte a frontvonalakon kialakult helyzet kedvező Ukrajna számára.

Leszja Vaszilenko, ukrán parlamenti képviselő a Sky Newsnak nyilatkozva úgy fogalmazott, “meglehetősen optimista” a jelenlegi helyzet kapcsán, hozzátéve, hogy a frontvonalakon kialakult helyzet “elég jól néz ki” Ukrajna számára.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Az ukrán parlamenti képviselő rámutatott, annak ellenére, hogy Putyin minden erejével megpróbálja elterelni a világ figyelmét a jelentős ukrán előrenyomulásról, az ukrán fegyveres erők folytatják erőfeszítéseiket és továbbra is nyomulnak előre, kiszorítva az orosz csapatokat.

Hangsúlyozta, már megtörténtek a látszat-népszavazások és Putyin már be is jelentette a négy megszállt ukrán terület illegitim annexióját, így meglátása szerint Putyin újabb lépései abszolút értelmetlenek, hiszen az ukrán erők azon dolgoznak, hogy felszabadítsák az orosz megszállás alatt álló területeket.

Kiemelte, a frontvonalakon kialakult helyzet kifejezetten kedvező Ukrajna számára, ám “természetesen továbbra is számítanak a szövetségesek támogatására”. Vaszilenko ezt követően a háború befejezésének szükségességéről beszélt, továbbá arról is szót ejtett, hogy a háború milyen hatással volt családjára.

A képviselő megosztotta, ma egy gyors győzelemre van szükség, nem csupán az ukrán erőknek, de az egész világnak, rámutatva, hogy “nem folytathatjuk ezt a háborút évekig”.

“A háború nagyon megviseli az embert. Annak tudatában kell élnem, hogy én magam is átéltem, s családom és átéli velem ezt a háborút, bármennyire is biztonságban vannak a határon túl. Ettől függetlenül minden ukrán érintett lesz s az utóhatás fájdalma és tragédiája az, amivel még akkor is küzdenünk kell majd, mikor Oroszország elhagyja az ukrán földet.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.