Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

26-ra emelkedett a Kentucky államot sújtó áradások halálos áldozatainak száma (fotó, videó)

Fotó: EPA/SGT JESSICA ELBOUAB / KENTUCKY NATIONAL GUARD
not image

Borbély Fanni

2022. július 31. - 22:51

A szűnni nem akaró esőzések következtében áradások pusztítanak az Egyesült Államokban, a legkomolyabban érintett terület pedig Kentucky, ahol már legalább 26 ember vesztette életét.

Vasárnap sem hagyott alább a heves esőzés Kentucky állam keleti részén, mely a legsúlyosabban érintett terület az áradásokban, ugyanis legalább 26 ember vesztette életét, a mentőcsapatok pedig szakadatlanul azon dolgoznak, hogy megtalálják az eltűnteket.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Jeremy Slinker ezredes, Kentucky állam katasztrófavédelmi igazgatója a CNN-nek elmondta, rendkívül aggasztó az előrejelzés, de természetesen folyamatosan figyelik, és rendszeresen küldenek figyelmeztetéseket a lakosságnak, hogy mindenki időben felkészülhessen.

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat szerint hétfő reggelig még biztosan érvényben lesz az árvízriadó, előrejelzéseik szerint pedig Kentucky déli és keleti részén 3. és 4. fokú riasztás lesz érvényben a heves esőzések miatt, melyek tovább fokozzák az újabb áradások veszélyét.

A meteorológiai szolgálat szerint egyre csak növekszik a villámárvizek veszélye a régióban, főként, amiért vasárnap tetemes mennyiségű csapadékkal járó esőzések voltak, a légköri viszonyokat pedig trópusinak minősítették, ami azt jelenti, hogy meleg, nedves, és hirtelen hihetetlen mennyiségű csapadékot képes produkálni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.