Kemény lezárást jelentettek be Németországban húsvét idejére

Berlin, 2021. február 24. Angela Merkel német kancellár a kabinet heti munkaülésén a berlini kancellári hivatalban 2021. február 24-én. Németországban az új vírusváltozatok terjedése miatt romlottak a járványügyi mutatók. MTI/EPA/Pool/Sean Gallup
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Április 18-ig hosszabbította meg a német kormány a koronavírus-járvány ellen hozott korlátozó intézkedéseket, és arra kérték az embereket, maradjanak otthon a húsvéti ünnepnapok alatt.

Április 18-ig hosszabbította meg a német kormány a koronavírus-járvány ellen hozott korlátozó intézkedéseket, és arra kérték az embereket, maradjanak otthon a húsvéti ünnepnapok alatt. 

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Kedden jelentette be a korlátozások meghosszabbítását Angela Merkel szövetségi kancellár az exponenciálisan növekvő koronavírus-esetszámok miatt. A kancellár sajtótájékoztatón beszélt először a lezárások folytatásáról, miután hétfőn négy órán keresztül folyattak egyeztetéseket a tartományok vezetői – írja a Politico.

Merkel bejelentése szerint április 1. és 5. között, vagyis húsvét hétfőig csak a saját háztartásuk tagjaival és egyetlen másik háztartással együtt, valamint ennek megfelelően is csak maximum 5 ember gyűlhet össze. A szövetségi és a helyi hatóságok arra kérik majd az egyházakat, hogy a vallásos szertartásokat és szolgálatokat online rendezzék meg.

Húsvét után a német kormány még jobban fel szeretné gyorsítani a tesztek elvégzését, és kilátásba helyezték a törvényjavaslat megalkotását, amely kötelezővé tenné az országba beutazók indulás előtt elvégzendő koronavírus-tesztjét. 

Németország nemrég kezdett enyhíteni a korlátozásokon, de Merkel kiemelte, hogy igaz, hogy a járvány tavalyi, első hullámához képest rengeteget javult a helyzet, a fertőzések és az intenzív osztály ápolására szorulók száma egyre növekszik. A kancellár szerint ennek az először az Egyesült Királyságban azonosított, így brit variánsként elhíresült törzs az oka.