Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Kellemetlen helyzetben Tom Cruise, kiakadását követően kiderült, hogy szabálytalan maszkot használ

Róma, 2020. november 29. A védõmaszkot viselõ Tom Cruise amerikai színész rajongóinak integet a Mission Impossible – Lybra címû filmje forgatásán Rómában 2020. november 29-én, a koronavírus-járvány idején. MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani
Kult
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az elmúlt néhány napban Tom Cruise kiakadásától volt hangos a nemzetközi bulvársajtó, miután a színész a Mission: Impossible 7 forgatásán ordítozott a stábtagokkal, hogy túl közel állnak egymáshoz, és ezzel megszegik a COVID-protokollokat.

Az elmúlt néhány napban Tom Cruise kiakadásától volt hangos a nemzetközi bulvársajtó, miután a színész a Mission: Impossible 7 forgatásán ordítozott a stábtagokkal, hogy túl közel állnak egymáshoz, és ezzel megszegik a COVID-protokollokat.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Nem példátlan egy színész részéről, hogy durva hangnemben nekimegy a stábtagoknak, ilyen-olyan vélt vagy valós okok miatt. Tom Cruise erre a legújabb ékes példa, aki tajtékozva teremtette le a forgatáson résztvevő stábtagokat, hogy túl közel állnak egymáshoz, és megszegik a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Nem is maradt el a botrány, ugyanis Cruise kerek-perec kijelentette, hogy kirúgatja őket, ha ismételten előfordul ez. Több stábtag a felmondással fenyegetett, Cruise-ra pedig gyorsan rázúdították a meme-áradatot, melynek útján a kirohanást elkönyvelték az öntelt filmsztárok szokásos túlkapásának.

A „nagy fordulat” azonban csak ezután következett, ugyanis mint a Cruise-ról a forgatásokon készült képekből kiderült, a filmsztár egy olyan maszkot visel a jelenetek között, amelyet határozottan nem ajánl viselésre az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) – írja a TMZ. A lap meg is jegyzi, hogy a filmcsillagnak most van is tükörbe nézni valója ezután.

A Cruise által hordott maszkot a Jupiter Gear gyártja, és jelenleg 15 dolláron, vagyis mintegy 4500 forintos áron forgalmazzák – meglehetősen nagy összegért egy haszontalan maszkért. A maszk egyébként szénszűrös, és légszeleppel is rendelkezik. A CDC viszont pont az utóbbi tény miatt erősen ellenzi a használatát:

„A COVID-19 továbbterjesztése szempontjából nem ez a megfelelő maszk, ez nem feltétlenül akadályozza meg, hogy egy fertőzött ne terjessze tovább a vírust. Az anyagon található szelepen ugyanis távozni tud a fertőzött cseppecske, ami aztán meg tud fertőzni mást is”

írja a szerv.

Maga a maszk gyártója is egyébként elismerte, hogy a maszk elsősorban fizikai tevékenységek végzésére ajánlott, hogy gyorsan ki tudjon áradni a párás és meleg levegő a tevékenysége közben, viszont jelzik, ez kifejezetten veszélyes lehet a koronavírus tekintetében.

A lap is megjegyzi ugyan: Cruise védelmére szóljon, hogy a légszelepes maszkok kapcsán még nem zárultak le a kutatások, így végül kiderülhet, hogy mégsem volt képmutató, mint amit most sokan gondolhatnak róla ezek után. A kommentekben azonban nem maradt el a nevetgélés, Cruise-nak főhet a feje, amennyiben foglalkozik az egyszerű kommentelők véleményével.