Kedvelt termékeket hívott vissza a magyar SPAR

Fotó: Denise Jans/Unsplash
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 1. - 13:28

A SPAR Magyarország közölte, hogy három népszerű csokoládégyártó által forgalmazott jégkrémet hívtak vissza azonnali hatállyal.

A forgalomból való kivonást azzal indokolta a boltlánc, hogy az egyik összetevőbe etilén-oxid került, amely káros lehet a szervezetre.

Ez a három termék közül az egyik pedig a Snickers által forgalmazott jégkrém Multipack 6*53 Ml, amely 2023.01.31-ig őrizte volna meg a minőségét.

A második termék a Twix neve alatt fut, méghozzá a 2022.10.31-es minőségmegőrzési idővel ellátott 6*43 Ml jégkrémük. A harmadik a szintén ismert Bounty jégkrém Multipack 6*50 Ml, ami 2022. februárig őrizte volna meg a minőségét.

A Mars közleménye szerint egy beszállító partner arról tájékoztatta a vállalatot, hogy a franciaországi fagylaltgyárba szállított össztevőben a megengedettnél nagyobb mértékben van jelen az etilén-oxid.

A vállalat hangsúéyozta, hogy a termék fogyasztásra az egészsére nem káros, jékrémtermékeikben pedig csak kis mértékben használják az össztevőt, így az árucikkek etilén-oxid-tartalma minimális, és a vonatkozó európai uniós szabályok által előírt határérték alatt van.

Mindemellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) együttműködve a Mars úgy döntött, hogy az érintett termékeket visszahívják.

A SPAR arra kér mindenkit, hogy akik ebből a három termékből vásároltak, ne fogyasszák el a terméket, hanem vigyék vissza bármelyik SPAR-üzletbe, ahol visszaadják a vételárat.