Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Éjszaka fagypont alá csökken a hőmérséklet, kedden napközben ismét borult idő lesz

Fotó: Unsplash/Pavel Lozovikov
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Éjszaka ismét 0 fok alá csökken a hőmérséklet, míg napközben jellemzősen ködös, borult időnk lesz, egyes területeken azonban napsütésre is van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a rétegfelhőzet, illetve a köd a nappali órákban zsugorodik, éjszaka terjeszkedik – emellett kedden mediterrán ciklon magasszintű felhőzete is fölénk húzódik délnyugat felől.

Több napsütésre hétfőn és kedden is az északkeleti, keleti tájakon van kilátás. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken fordulhat elő szitálás, éjjel a fagypont alatti tájakon esetleg ónos szitálás, hószállingózás.

Elsősorban az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk, ma Sopron környékén erős lökések a déli, délkeleti, majd keleties irányú szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, azonban a kevésbé felhős, hidegre érzékeny területeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 8 fok között valószínű.