Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Később valóban szükség lehet a kazánok begyújtására az iskolákban és óvodákban

Fotó: Elszámolt Erzsébet-utalványokból készült brikettet pakol a kazánba Ternyák Sándor fűtő a tiszaigari általános iskolában 2013. október 16-án. Az intézmény 29 tonna brikettet kapott. MTI/Mészáros János
not image

Koós Alexandra

2022. október 19. - 11:47

A felmérésben több kérdés is felmerül a barnakőszén tüzelésű fűtési rendszer kapcsán, az intézmények vezetőségeinek pedig október 24-ig kell választ adnia.

A hírek szerint a Belügyminisztérium felmérést készít arról, hogy mely iskolákban, óvodákban van működő barnakőszén tüzelésű fűtési rendszer, mindez pedig abból a levélből derült ki, amelyet a Köznevelésért Felelős Államtitkárság küldött ki az intézmények fenntartóinak.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Ebben az iskolák és óvodák „alternatív fűtési lehetőségeiről” érdeklődtek, mondván, a minisztérium az energiaválságra való tekintettel készíti a felmérést, majd néhány kérdést is feltettek erre vonatkozóan.

Többek között arra voltak kíváncsiak, hogy hány barnakőszénnel üzemelő kazán van az adott intézményben, milyen fűtési rendszert alkalmaznak, illetve mennyi a becsült barnakőszén-igényük a teljes fűtési idényre.

Majd az iskolák és óvodák tárolókapacitásáról és a kéményellenőrzés státuszáról is érdeklődtek, illetve arról, hány fűtő dolgozó, illetve mennyi tüzelőanyag áll rendelkezésükre, s legkésőbb október 24-ig várják a választ ezekre a kérdésekre.

A Telex beszámolója szerint ez már nem az első eset, hogy a Belügyminisztérium felmérést végez ennek kapcsán, ugyanis a nyár folyamán a tankerületeket kérdezték meg arról, hogy az iskolák át tudnak-e állni fatüzelésre, ha a szükség úgy hozza.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.