Dollár
397,91 Ft
Euró
404,13 Ft
Font
477,72 Ft
Bitcoin
23,401 $

Kávé segíthet a zsírégetésben

Fotó: Nathan Dumlao/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. március 24. - 03:38

A Journal of the International Society of Sports Nutrition hasábjain megjelent tanulmány szerint a kutatók célja, hogy meghatározzák, a kávéfogyasztás milyen hatással van a sportteljesítményre. Annak ellenére, hogy étrendkiegészítőként igen elterjedt a koffein, fogyasztásának előnyeiről eddig igen hiányos mennyiségű tudományosan megalapozott bizonyíték született csak. Soron kívül Nem lesz egységes bezárás, de a benzinkutasok nem teljesen […]

A Journal of the International Society of Sports Nutrition hasábjain megjelent tanulmány szerint a kutatók célja, hogy meghatározzák, a kávéfogyasztás milyen hatással van a sportteljesítményre. Annak ellenére, hogy étrendkiegészítőként igen elterjedt a koffein, fogyasztásának előnyeiről eddig igen hiányos mennyiségű tudományosan megalapozott bizonyíték született csak.

Soron kívül Nem lesz egységes bezárás, de a benzinkutasok nem teljesen elégedettek

Közismert, hogy a reggel, éhgyomorra végzett edzés növeli a zsírégetés mértékét. Ennek azonban nincsen tudományos alapja, hiszen nem tudjuk, hogy a zsírégetés fokozódása annak köszönhető, hogy reggel végezzük a testmozgást, vagy annak, hogy hosszabb ideig nem táplálkozunk előtte

– magyarázta Francisco José Amaro-Gahete, a tanulmány vezető szerzője. 

Az EurekAlert! összefoglalója szerint a 15 felnőtt férfi részvételével elvégzett vizsgálatok szerint az aerob testmozgás előtt 30 perccel történő koffeinfogyasztás fokozza zsírégetést a napszaktól függetlenül. 

Az eredmények arra utalnak, hogy a koffeinbevitel a reggeli edzés előtt hasonló mértékűre növeli a zsígéretést, mint a délutáni órákban végzett, koffeinbevitel nélküli testmozgás. Így a koffeinfogyasztás és a mérsékelt intenzitású aerob mozgásforma kombinációja optimális módszer lehet azok számára, akik fokozni szeretnék a zsírégetést a testmozgás során.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.