Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Szerda este katonai menetoszlop fog közlekedni Hegyeshalom és a tatai laktanya között

Fotó: A honvédség KFOR-kontingense Koszovóból hazaérkezett 25. váltásának katonái a debreceni Kossuth téren tartott a visszafogadó ünnepségen 2022. március 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Takács Petra

2022. augusztus 10. - 17:49

Újabb katonai menetoszlop érkezésére lehet számítani, amire ezúttal is felhívta a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium.

Szerda este hét és tíz óra között katonai menetoszlop közlekedik a hegyeshalmi határátkelőhely – M1-es autópálya, 67-es számú kihajtó (Tata) – 1-es számú főút – Tata, Klapka György Laktanya útvonalon – hívta fel a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

Közölték: a Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépkocsi, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőautók biztosítják – tették hozzá. “A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát” – írta a HM.

(MTI)