Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Katar nem enged a törvényeiből: nem lehet sört inni a vébé-meccseken

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 8. - 13:22

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. 

A katari labdarúgó-világbajnokság stadionjainak lelátói alkoholmentesek lesznek, a sörárusítás az arénákon kívül csak egyes mérkőzések előtt és után engedélyezett – közölte egy, a labdarúgó-torna terveit ismerő forrás.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást, ami különleges kihívások elé állítja a szervezőket.

„A stadionoknál a terveket még véglegesítik, de a jelenlegi megbeszélések szerint a szurkolóknak engedélyezik a sör fogyasztását érkezéskor és a stadion elhagyásakor, de a mérkőzés alatt és a stadionon belül nem szolgálnak fel sört” – közölte a forrás a Reutersszel

Egy június 2-án kelt, a Reuters által látott dokumentum ad első ízben betekintést abba, hogy a szervezők hogyan tervezik kezelni a becslések szerint 1,2 millió futballszurkoló igényeit, akik közül sokan megszokták, hogy a meccsnapokon korlátlanul söröznek.

A labdarúgás és az alkohol viszonya régóta kényes, és a 2014-es világbajnokság előtt Brazília a FIFA nyomására feloldotta az alkoholtilalmat a stadionokban.

Az idei torna alkoholfogyasztása azóta kérdéses, hogy az Öböl menti arab állam 2010-ben elnyerte a rendezés jogát. Bár Katar nem olyan „száraz” állam, mint a szomszédos Szaúd-Arábia, az alkoholfogyasztás nyilvános helyeken illegális.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.