Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

A kata-módosítás a sportolók számára is kellemetlen következményekkel járhat

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. július 21. - 12:57

Szó szerint a bőrükön érezhetik majd a változásokat.

A katát és a katásokat alaposan megcsapkodta az elmúlt hetekben a kormány, nagyon úgy fest, hogy sokaknak konkrétan a megélhetésük került veszélybe a szeptember 1-től életbe lépő módosítások következményeképp.

Kismillió olyan szakmát lehetne felsorolni, ahol magánemberek mellett cégeknek is számláztak a katások, utóbbira azonban hamarosan már nem lesz lehetőség. Ezen szakmák közé tartozik a gyógytornász is.

Így aztán a sportolókat is fájdalmasan érintheti, ha a korábban megbecsült szakember kénytelen feladni munkáját, ami a rehabilitációt is meghosszabbíthatja, mely az élsportnál szintén kritikus pont lehet.

Az ápolói, gondozói, sőt az üzemorvosi munkákat is többnyire katán belül végezték, őket szintén érintik a módosítások, és mint ahogy egy terapeuta sem számlázhat majd sportegyesületek felé, így az üzemorvos sem állíthat ki számlát egy cég felé.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg orvos idősotthonokban is vállal ellátást a saját praxisa mellett. Amennyiben nem módosítanak a már elfogadott kata-törvényen, úgy a már most is nehezen működő ügyelet kialakítása szinte kivitelezhetetlen lesz – írja a napi.hu.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.