Kásler szerint a magyar egészségügy még mindig nem omlott össze

Budapest, 2021. március 16. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. MTI/Kovács Tamás
not image

Borbély Fanni

2021.április.10 - 20:45

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy véli, a magyar egészségügyi ellátórendszerben nincsen semmi gond, és az a mai napig nem omlott össze, sőt valószínűsíthetőnek tartja, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is tartani tudják a megfelelő szakmai kondíciókat.

A miniszter meggyőződése, hogy Magyarország rendkívül sikeres oltások tekintetében, s hatalmas előrelépésnek tartja, hogy a magyar oltási hajlandóság folyamatosan növekedik. Kásler a vakcinákkal kapcsolatban kiemelte, az AstraZeneca oltóanyagának használatától nem kell tartani, hiszen véleménye szerint az maximálisan biztonságos.

Habár Lázár János korábban azt nyilatkozta, hogy “a keleti vakcinák eddig 600 ezer magyar embernek mentették meg az életét”, biostatisztikusok megállapították a valódi adatokat, s kiderült, a 65 év feletti korosztályban összesen 3500 életet mentettek meg a vakcinák Magyarországon.

Kásler úgy véli, Magyarország remekül kezelte a koronavírus-járvány második hullámát is, s kiemelte, úgy véli, már az első hullámot is kiválóan kezelte az ország, s ennek köszönhető, hogy a második hullám beköszöntével “lényegesen alacsonyabbról indult el” a fertőzések száma, mint más országokban – írja a Telex.

A miniszter az Életközelben című videósorozat legfrissebb részének végén kijelentette: teljesen természetes dolog, hogy a 100 tagú cigányzenekar számára 30 millió forintos támogatást és megfelelő próbahelyiséget is biztosítanak.

Életközelben 39. rész

A WHO és az Európai Gyógyszerügynökség állásfoglalása szerint nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között. Ennek ellenére feltehetően a tömeglélektan szélsőséges megnyilvánulása miatt néhány országban átmeneti jelleggel bizonyos korcsoportokra korlátozásokat vezettek be – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter az Életközelben videósorozat aktuális részében, ahol a tárcavezető a járványügyi helyzet mellett beszélt a 100 Tagú Cigányzenekar rendkívüli támogatásáról is.

Közzétette: Emberi Erőforrások Minisztériuma – 2021. április 10., szombat