Kásler: Az orvosok személyesen fogják megkeresni az oltatlan időseket, hogy meggyőzzék őket a vakcináról

Fotó: Békéscsaba, 2021. július 22. Földi Anikó fõnõvér beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 22-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 1. - 06:12

A miniszter szerint Magyarországon is fel kell készülnünk a járvány újabb hullámára.

Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra és meg kell tenni minden olyan intézkedést, amit ebben a helyzetben lehet azért, hogy megvédjük az emberek egészségét és életét – jelentette ki Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere az Életközelben videósorozat eheti részében.

Az atv.hu az MTI-re hivatkozva azt írja, hogy a miniszter elmondta, hogy a 60 évnél idősebb oltatlan honfitársainkat az orvosok személy szerint fogják megkeresni, és mindent elkövetnek azért, hogy megértsék, saját életük érdekében van szükség a vakcinára.

Kásler hangsúlyozta, hogy Angliában öt hét alatt ötszörösére nőtt a fertőzöttek száma, Hollandiában az elmúlt tíz napban meredeken emelkedtek a számok, és Izraelben is aggasztó a járvány helyzete annak ellenére, hogy az ország lakosságának több mint 80 százaléka mindkét dózis oltóanyagot megkapta.

Teljesen egyértelmű, hogy a kétszer átoltottak körében is növekszik a fertőzés gyakorisága, amiből az következik, hogy a harmadik oltást előre kell sorolni és el kell indítani – emelte ki a miniszter. 

A harmadik oltásról szóló szakmai ajánlás nemrég készült el, nem sokkal ezt követően pedig az egészségügyi dolgozók számára elrendelték a kötelező védőoltást.