Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Kárpótlást kérhetnek az agrárcégek a magas építőanyagárak miatt

Fotó: Unsplash

Bense Róbert

2022. január 18. - 06:37

Az igénylésre a 2020 után benyújtott, beruházást is tartalmazó pályázatoknál van lehetőség.

Az Agrárközösség közleményben részletezte a kompenzációs lehetőséget, amely mentőövet nyújthat azok számára, akik a jelentős építőanyag drágulás miatt már a pályázatok visszamondását tervezték.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Török Zoltán, az Agrárközösség ügyvezetője kifejtette, hogy a tavaly a cégek optimistán álltak a pályázatokhoz, azonban a megítélt támogatások az időközben megnövekedett árak miatt már nem bizonyultak elegendőnek.

Az építőanyagok jelentős része 15-20%-os áremelkedést mutatott, a vas- és faanyagok esetében azonban nem volt ritka a 60-80%-os drágulás sem. Mivel mindez alig néhány hónap alatt következett be, a fejlesztések egy részét leállították.

A bejelentett kompenzáció segít a korábban megnyert pályázati támogatások megtartásában, így akik nem mondták vissza azokat, azok módosítási kérelemmel élhetnek, a megvalósíthatósági lehetőségeket megvizsgálva pedig egyedileg hoznak döntéseket az ügyekben – írja a hirado.hu

Török Zoltán felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a kérelem benyújtásánál jelentős, akár 500-1000 tétel is módosításra szorulhat, így mindenképp szakértő bevonását javasolja, ebben az Agrárközösség is segítséget nyújthat a pályázóknak.

Kapcsolódó

Továbbra is regisztrációhoz kötik az építőanyagok exportját

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.