Dollár
395,18 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
473,64 Ft
Bitcoin
16,831 $

Karikó Katalinnal találkozott Novák Katalin

New York, 2022. június 9. Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztõje érkezik a Time 100 gálára New Yorkban 2022. június 8-án. Az estélyt a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberét bemutató válogatásának tiszteletére rendezték. MTI/EPA/Justin Lane

Takács Petra

2022. október 29. - 22:43

A köztársasági elnök szerint büszkék lehetünk Karikó Katalinra, és nem csupán a tudomány területén elért eredményei miatt.

Novák Katalin közösségi oldalán elevenítette fel legutóbbi találkozását Karikó Katalinnal, akinek egy előadását is meghallgatta a York egyetemen. Ezt követően személyesen is beszéltek egymással, a köztársasági elnök megtudta, hogy Karikó Katalin izgatottan várja második unokájának érkezését.

Soron kívül Navracsics reagált az EU-s pénzek érkezésére: 2023-ban megkaphatjuk a 100 százalékot

„Mi, magyarok, büszkék vagyunk Karikó Katalinra! Mi, szegediek, büszkék vagyunk arra, hogy a Szegedi Biológiai Kutatóközpontból  indulva ilyen sokra vitte. Mi, nők, büszkék lehetünk arra, hogy egy magyar édesanya a követendő példa ma sok kislány és fiatal női kutató számára.”

„Az elmúlt másfél év közel száz szakmai díja közül az egyiket éppen Torontóban vehette át Katalin, majd a York egyetemen tartott izgalmas előadását is meghallgathattam. Utána arról is beszélgettünk, milyen sok kiváló magyar kutatót tarthatunk számon, és milyen fontos, hogy a külföldön szerzett értékes tapasztalatokat otthon is kamatoztatni tudják.”

„Jó volt hallani, hogy Karikó Katalin számára is milyen fontos a család, az anyaság, és hogy milyen izgalommal várja második unokája heteken belüli megszületését. Köszönöm a tartalmas együttlétet!” – írta Novák Katalin.