Karácsony azt állítja, zsaroló SMS-t kapott Gyurcsánytól

Karácsony Gergely fõpolgármester a Márki-Zay Péterrel, Hódmezõvásárhely polgármesterével, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán
not image

Borbély Fanni

2021. október 13. - 14:24

Csak úgy pörögnek az események az előválasztás forgatagában.

Márki-Zay a 444-nek adott interjújában utalt arra, hogy pontosan megvan az oka annak, hogy az MMM és a civilek miért nem szerepelhettek az egyeztetéseken, a polgármester ugyanis kijelentette: Gyurcsány Ferenc vétózta meg.

Gyurcsány sem várt sokat a válasszal, a hivatalos közösségi oldalán pedig reagált is Márki-Zay kijelentésére, bejegyzésében pedig tagadta a vádakat, posztját ugyanis rögtön azzal kezdte: “Péter, ne hazudj korán reggel!”.

A legújabb történés azonban Karácsony Gergelyhez köthető, aki egy sajtótájékoztatón feltett kérdésre azt válaszolta:

“Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő”.

Gyurcsány pedig ismét a közösségi oldalán reagált a kijelentésre, komoly határozottsággal pedig a következőket írta:

“Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és a amelyekben én megzsaroltam őt”.