Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Elég játék marad karácsonyig a polcokon

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 11. - 20:23

Jó híreket közölt a Regio Játék vállalat, kiderült ugyanis, hogy az ünnepi időszak alatt is lesz elég játék az üzletekben.

A Regio Játék adatai szerint a teljes éves forgalom 60 százaléka realizálódik az ünnepi időszakban. A cég becslései alapján 2021-ben az átlagos online kosárérték 13 ezer forintra duzzadhat, miközben a hagyományos bolti beszerzés értéke 9600 forint lesz – írta a Napi.hu.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Legújabb felmérésükből kiderült, hogy a szülők 60 százaléka 10 ezer forint felett, a nagyszülők fele pedig 5-10 ezer forint között költ karácsonyi ajándékra egy gyermek esetében.

„Idén 20 százalékos online, illetve 10 százalékos hagyományos bolti kosárérték-növekedéssel számolunk a tavalyi évhez képest” – mondta Gyaraki Dávid, a Regio Játék marketingvezetője.

A felmérésből megtudhattuk azt is, hogy míg a nagyszülők többsége 2-3 ajándékkal lepi meg unokáját, addig a szülők 70 százaléka 3 vagy több meglepetést rejt a fa alá. A legtöbben kreatív- és társasjátékot, könyvet és kifestőt, illetve az örökzöld Lego készleteket keresik az ünnepre.

„A zsúfoltság elkerülése miatt valóban érdemes hamarabb megvásárolni a karácsonyi ajándékokat. Nem kell tartaniuk a magyaroknak, hogy a játékok beszerzése veszélybe kerül, hiszen az ünnepi árukészlet hozzánk már nyáron beérkezett” – figyelmeztetett Gyaraki.