Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Karácsony nem találja a szavakat az isztambuli ítélet hallatán

Fotó: Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere, Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, Karácsony Gergely főpolgármester és Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos (b-j) a felújított fővárosi Blaha Lujza tér átadásán 2022. december 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely ledöbbent, amikor kiderült, hogy több mint két év börtönbüntetésre ítélték a török kollégáját, Isztambul főpolgármesterét.

Időről időre a külföldi ügyek kapcsán is reagál Budapest főpolgármestere, aki ezúttal az egyik török hírt kommentálta. Hangsúlyozta, nem találja a szavakat Ekrem İmamoğlu ítélete után, aki több mint két év börtönbüntetést kapott.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Karácsony hozzátette, reméli, hogy a meghozott bírósági döntéssel szemben is eredményesen fog küzdeni a török politikus. Kiderült, hogy Ekrem İmamoğlu 2019-es választási győzelme fontos inspirációként hatott számára.

„Nem találom a szavakat. Több mint két év börtönbüntetésre és a közügyektől való eltiltásra ítélték Ekrem İmamoğlu barátomat, Isztambul főpolgármesterét.” – írta a csütörtöki posztjában Karácsony.

Bolondnak nevezte a választási tanács tagjait

„Csupán azért, mert három éve bolondnak nevezte a választási tanács tagjait, miután azok Erdogan pártjának nyomására megsemmisítették az isztambuli főpolgármester-választás eredményét.”

„İmamoğlu a megismételt választáson még nagyobb győzelmet aratott és remélem, hogy a most meghozott bírósági döntéssel szemben is eredményesen fog küzdeni. Imamoğlu 2019-es győzelme nagyon fontos inspiráció volt számomra.”

„Erdogan megosztó és kirekesztő politikájával szemben İmamoğlu a „radikális szeretet” politikájával válaszolt, úgy győzte le a legyőzhetetlennek hit erdogani hatalmat, hogy nem foglalkozott vele: a saját nyelvén szólt az isztambuliakhoz. Személyes találkozásaink során mindig éreztem a végtelen kedvességét és demokratikus elkötelezettségét.”

„Ekrem İmamoğlu utat mutatott sokunknak, akiknek fontos a társadalmi szolidaritás és a demokrácia. Most nekünk kell kiállunk mellette és tiltakoznunk az erdogani hatalom önkénye ellen! Veled vagyok Ekrem!”