Dollár
435,26 Ft
Euró
424,88 Ft
Font
487,68 Ft
Bitcoin
19,227 $

Karácsony elmondta, miért lett volna fontos megtartani a fővárosi közgyűlést

Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fõvárosi Közgyûlés erre a napra összehívott ülése. MTI/Bruzák Noémi
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. május 25. - 15:28

Karácsony Gergely kiemelte, hogy ez volt az első alkalom, hogy nem tudtak véleménykülönbség miatt közgyűlést tartani, de garantálja, hogy az utolsó is.

Nem sikerült megtartani a mai budapesti közgyűlést, ugyanis összekülönbözött a Demokratikus Koalíció és a Momentum, ezért határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés szerdára összehívott ülése.

Soron kívül Rekordot döntöttek az új állampapírok: 300 milliárd forint 2 nap alatt 

Karácsony Gergely hangsúlyozta: nem a fővárosi frakciók, nem a polgármesterek között, hanem pártvezetői szinten van nézetkülönbség, ami a Momentum és a DK között “ma áthidalhatatlan véleménykülönbséget eredményezett”.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy a közelgő önkormányzati időközi választások miatt olyan konfliktus van a Momentum és a DK között, hogy “ma nem tudunk dolgozni”.

Később a közösségi oldalán azt is megosztotta, hogy miért lett volna fontos a mai ülés, és pontokba szedte a legfontosabb témaköröket:

Szerintem az fontos, hogy a ma szemétlerakóként használt nagytétényi Duna-part természetvédelmi terület legyen.

Szerintem az fontos, hogy elinduljon a budai fonódó villamoshálózat bővítése.

Szerintem az fontos, hogy roma fiatalok kapjanak lehetőséget arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál gyakornoki munkát végezhessenek.

Szerintem az fontos, hogy a Jurányi-ház folytathassa kulturális misszióját.

Szerintem az fontos, hogy Budapest nagy multinacionális és hazai cégeivel partnerséget építsünk a város fejlesztése érdekében.

Többek között ezekben a kérdésekben is döntött volna ma a Fővárosi Közgyűlés. Fontosak az ellenzéki pártok és a személyi kérdések is, de nem lehetnek fontosabbak, mint a város ügyei. Irgalmatlan nehéz körülmények között dolgozunk. Világjárvány, háború, száguldó infláció, kormányzati megszorítások következményeit kell cipelnünk. Van bajunk elég. De legalább eddig nem tetéztük ezeket azzal, hogy a pártügyek felülírták a város ügyeit.

Ma volt az első alkalom. De garantálom, hogy egyben az utolsó is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.