Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

Karácsony Gergely sérelmezi, hogy az Orbán-kormány miatt rossz a kapcsolat az EU-val, Brüsszelben tárgyalt

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 16. - 12:27

Karácsony Gergely „az Orbán-kormány ellen folytatott jogállamisági eljárás keretében egy olyan megállapodás” létrejöttét szorgalmazza, amely „biztosítja a jogállamisági elvek érvénybe lépését és meggátolja az EU-s pénzek ellopását”.  

Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán osztotta meg, hogy a napokban Brüsszelben folytatott tárgyalásokat az Európai Bizottság képviselőivel, a legfőbb téma pedig az volt, hogy az Orbán-kormány mit csinál rosszul, ami miatt nem jöhetnek EU-s pénzek Magyarországra. 

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Mint írta, találkozott többek között Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős biztosával, Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával, valamint Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosával.

Úgy fogalmazott, hogy „Magyarország súlyos gazdasági helyzetbe került a háború és nem utolsó sorban a kormány választási kampányban folytatott őrületes pénzszórása miatt. A nap végén a számlát persze a magyar állampolgárok, vállalkozások és önkormányzatok fizetik”. 

 „Ezért is lenne különösen nagy szükség az uniós helyreállítási alapból a Magyarország számára elérhető sok milliárd euróra. Azonban, a lengyel kormány és a Bizottság megállapodása után, az unióban egyedülálló módon már csupán az Orbán-kormány nem tud hozzáférni ezekhez a forrásokat, ugyanis nem hajlandó eleget tenni az EU által támasztott antikorrupciós feltételeknek, amelyek biztosítanák, hogy az EU-s támogatásokból ne Mészáros és Tiborcz luxusvillái épüljenek tovább” – folytatta. 

„Az Orbán-kormány ellen folytatott jogállamisági eljárás keretében egy olyan megállapodás létrejöttéhez próbáljuk hozzásegíteni Magyarországot és próbáltuk az elmúlt napokban személyesen is, mely biztosítja a jogállamisági elvek érvénybe lépését és meggátolja az EU-s pénzek ellopását. Továbbá különösen fontos célom, hogy olyan megállapodás szülessen, amely a kivéreztetett magyar önkormányzatiság teljes tönkretételét megakadályozza” – tette hozzá. 

„Ezzel kapcsolatban beszéltünk a budapesti terveinkről, hogy hogyan lehet megteremti a város energiafüggetlenségét, hogyan lehet zöld beruházásokkal jelentősen csökkenteni a rezsit. A tervek készen vannak, uniós pénz is van rá bőven, most már csak az kell, hogy az Orbán-kormány jogállami módon kormányozzon” – zárta bejegyzését

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.