Clouds
21 Budapest
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,97 Ft
Font
437,26 Ft
Bitcoin
27,356 $

Mióta itt jártál:

Karácsony Gergely már tudja, mit akar kezdeni a belvárosi felüljáróval

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Budapest főpolgármestere kijelentette, a belvárosi felüljárót el kell bontani.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, és Soproni Tamás, terézvárosi polgármester egy közös, Facebook-videóban jelentette ki, hogy azt szeretnék elérni, hogy a Nyugati tér és annak környéke ne a városi autópályák találkozóhelye legyen, inkább a főváros lakóinak találkozótere.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

Ehhez pedig meglátásuk szerint az jelentené az egyik legnagyobb lépést, ha elbontanák a Nyugati téri felüljárót. Soproni Tamás pedig úgy fogalmazott az ötlet kapcsán:

“Mi azt gondoljuk, hogy a Podmaniczky utca mellett abból a MÁV területből, amely elhanyagoltan fekszik már 30-40 éve, egy zöld parkot kell csinálnunk. De azt is gondoljuk, hogy a Puczi Béla tér és a Nyugati tér ugyanúgy megújulásra érdemes. Ez azonban nem fog úgy létrejönni, ha itt húzódik az emberek feje felett egy felüljáró.”

Ennek okán azt javasolják, hogy bontsák le a felüljárót, és kössék össze a villamosokat, hogy azok elérjenek egészen a Lehel tértől a Deák Ferenc térig.

Egyelőre nem tudni, hogy megvalósul-e a fent ismertetett terv, ám mint ismert, már Tarlós István is hasonlóképpen érvelt a felüljáró elbontása mellett, noha ő még azt emelte ki, hogy a felüljáró a városkép szempontjából nem a legszebb látvány.