Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Karácsony Gergely: az összetartozás  gyógyírt ad a fájdalomban 

Fotó: MTI/Kovács Attila
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 1. - 17:58

Budapest főpolgármestere nem feledkezett meg azokról, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az emlékezők számára kényelmesebbé tegyék a temetők látogatását. 

Karácsony Gergely Mindenszentek napján több képet is feltöltött a közösségi oldalára, majd az ünnepnapról szólt néhány szót:

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

„Mindenszentek ünnepe a csendes emlékezés napja, a katolikusok és az ortodox keresztények eltávozott szentjeikre emlékeznek ilyenkor. Az egykori pogány ünnep jelentése már az ókereszténység idején megváltozott, az évszázadok során egyre fontosabbá vált Jézus Krisztus hívei számára. 

Magyarországon a legtöbb családban Mindenszentek eggyé olvad a másnapi halottak napjával. Ez az ünnepi hosszú hétvége így leginkább a veszteségeinkről, fájdalmainkról, a gyászunkról szól. A család, az összetartozás azonban ilyenkor is fontos, mert gyógyírt ad másokkal osztozni a fájdalomban vagy közösen idézni fel az elhunyt szeretteinkkel együtt töltött időt” – írta. 

De nem feledkezett meg azokról sem, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az emlékezők számára kényelmesebbé tegyék a temetők látogatását: 

„Budapesten a temetők nyitva tartását és a közösségi közlekedést úgy szerveztük, hogy az emlékezők számára a legkényelmesebb legyen. Köszönöm a Budapesti Temetkezési Intézet, a BKK és a BKV munkatársainak áldozatos munkáját, amivel hozzájárulnak ehhez” – tette hozzá. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.