A magyarok szerint Karácsony Gergelyt tartja egyetlen kihívójának Orbán Viktor

MTI/Kovács Attila
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 11. - 11:25

A Publicus Intézet felméréséből kiderült, hogy pontosan milyen esélyekkel vághatnak neki az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek a jövőre esedékes parlamenti választásokon.

A Népszava által megrendelt, augusztus 25. és 30. között 1 009 fő megkérdezésével elkészített közvélemény-kutatásból megtudhattuk, tízből négy megkérdezett szerint Orbán Viktor Karácsony Gergelyt tartja valódi kihívójának, miközben tízből három szerint Dobrevet, és minden tizedik szerint Jakab az.

Minden harmadik kormányváltást akaró és bizonytalan szavazó szerint Karácsony Gergely, minden negyedik szerint Dobrev Klára, minden ötödik szerint pedig Jakab Péter tudja a leginkább megszólítani a jelenleg bizonytalan szavazókat a 2022-es tavaszi választásokkor.

A kormányváltást akaró és bizonytalan szavazók közül tízből négy szerint Karácsonynak, tízből három szerint Dobrevnek, minden hetedik szavazó szerint pedig Jakabnak van a legnagyobb esélye legyőzni a Fidesz jelöltjét, Orbán Viktort.

Tízből négy ilyen szavazó szerint az MSZP-P-LMP miniszterelnök-jelöltje, tízből három szerint pedig a DK miniszterelnök-jelöltje az, aki a leginkább képes arra, hogy egy hatpárti koalíciós kormányt vezessen – írták.

A kormányváltást akarók, valamint a bizonytalan megkérdezettek 32 százaléka úgy gondolja, Karácsony Gergely tudja leginkább megszólítani a bizonytalan választókat, miközben Dobrev Klára esetén ugyanez az arány 27, Jakab Péternél pedig 18 százalék.