Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Hivatalos: Karácsony Gergely bejelentette, elindul az előválasztáson

Karácsony Gergely fõpolgármester az 1956-os pesti nõk elõtt tisztelgõ arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án. MTI/Mónus Márton
not image

Nagy Noel

2021. május 15. - 09:51

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere elfogadta a Párbeszéd felkérését, így a várakozásoknak megfelelően részt fog venni az ellenzéki előválasztáson, mint miniszterelnök-jelölt.

Egyre többen jelentik be az indulásukat az ellenzéki előválasztáson, mely ősszel fog lebonyolításra kerülni. A szövetséget kötő hat ellenzéki pártnak az a célja, hogy egy-egy jelöltet állítsanak Orbán Viktorral és a Fidesz-KDNP egyéni választókerületi jelöltjeivel szemben.

Korábban már Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik) és Dobrev Klára (DK) is bejelentette, hogy harcba szállnak a miniszterelnök-jelölti pozícióért.

Már az első pillanattól kezdve, a népszerűségére tekintettel emlegették politikusok, elemzők és szakértők, hogy várhatóan Karácsony Gergely, Budapest jelenlegi főpolgármestere is indulni fog az előválasztáson, ám kezdetben Karácsony erre nem tűnt úgy, hogy nyitott lenne.

Az elmúlt hetekben azonban már kész tényként kezelték a sajtóban is indulását, már csak bejelentésének ideje volt kérdéses. Most pedig ez is eldőlt: Karácsony Gergely a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, elindul az előválasztáson!

Karácsony leszögezte, döntésében nagy szerepet játszott, hogy úgy érzi, az ország nagy bajban van és a társadalom nagyon megosztott. A főpolgármester szülőfalujából, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtassról jelentkezett be, hogy bejelentse a hírt:

„Itt a gyerekkorom színhelyén tudom kimondani, hogy miniszterelnök-jelöltként elindulok az ellenzéki előválasztáson”