Dollár
431,75 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
467,61 Ft
Bitcoin
19,411 $

Karácsony Gergely felszólította Magyarország egyik leggazdagabb emberét

Fotó: Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztosa (j) és Karácsony Gergely főpolgármester (b) a harmincadik alkalommal megrendezett sérült gyermekek napja rendezvényen a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2022. szeptember 12-én. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. szeptember 23. - 08:00

Budapest főpolgármestere ezúttal Magyarország egyik leggazdagabb emberének írt nyílt levelet, amiben felszólította a milliárdost.

Karácsony Gergely úgy döntött, ismét nyílt levelet ír, ezúttal Jellinek Dánielnek, aki valószínűleg igen hamar értesülni fog erről. Megjegyezte, ugyan nem ismerik egymást, azt olvasta róla, hogy egy nagyon gazdag ember.

Hamar szóba hozta Tiborcz Istvánt, akit az üzleti partnerének nevezett, hozzátéve, hogy 100 milliárdos a vagyona, mellyel a 10. leggazdagabb magyarnak mondhatja magát, ami már abszolút topkategória.

„Nyílt levél az ország egyik leggazdagabb emberének Tisztelt Jellinek Dániel! Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között.” – írta a posztjában Karácsony.

„Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.”

„Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek. Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik az ön döntése miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől.”

„Ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit. Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat. Üdvözlettel: Karácsony Gergely”